Norvec Hakkinda... 5/03/2016 09:29:00 ÖS


biraz bilgi isterseniz buyrun buraya. Cok dogru ve guzel analiz etmisler gercekten de.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Gercekten cok guzel bir analiz. Yazarin 10 yil Trondheim'da yasadigini gorunce zaten boyle bir yazi ancak Norvec'te yasanarak yazilabilir diye dusundum. 2.5 yildir Ingiltere'deyiz; 3.5 yillik Norvec macerasindan sonra. Bir ayagim hala orada isim sebebiyle. Petrol fiyatlarindaki dusus gercekten Norvec'i cok sert vurdu. Bircok arkadasim isini kaybetti; ulkesine geri sonenler oldu. Dilerim kisa surede toparlanir ama umarim petrola bagli bir ekonomi yaratmanin tehlikesinin farkina varmis ve farkli endustrilere yatirim yapmayi dusunurler orta/uzun vadede.

Ayse dedi ki...

Merhaba, haklisiniz gercekten sadece petrol degil, diger sektorleri de dolayisi ile etkiledi bu kriz. Eger sakincasi yoksa sormak istiyorum. Ingiltere'de nerede yasiyorsunuz, ve Norvec ile karsilastirdiginizda nasil buluyorsunuz? Ayse

Adsız dedi ki...

Merhaba eşim Norveççe yeni Restaurant açtı.. Ben türkiye de iki çocuğumla beraberim aile birleşimi kaç ay sürüyor

Unknown dedi ki...

Merhaba, ben ve erkek arkadaşım ODTÜ'de okuyoruz. Yüksek lisans için Norveç'e gelmeye karar verdik. Ev kiraları ne durumda? İş bulabilir miyiz sizce? Şimdiden çok teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

Merhabalar. Öncelikle nasılsınız iyisinizdir umarım. Cevaplarsanız bir kaç sorum var.
1) Oslo da bir öğrencinin alkol sigara yok aylık gideri ne kadar olur. Danışman şirketler 10 bin euro ile 6 bin arası diyorlar. Siz ne diyorsunuz ?
2) Oslo da öğrenciler haftada 20 saat part time işlerde çalışabiliyorlar. Aylık ne kadar kazanılabilir.
Umarım cevaplarsınız teşekkürler :)

Ayse dedi ki...

Selam. Aile birlesimi vizesi icin sure cok degisiyor ama son duydugumda 6-10 ay arasi idi

Ayse dedi ki...

Ev kiralari Nirvecte nerede olduguna gore degisir. Osloda 10bin-20bin krone arasi

Ayse dedi ki...

Aylik 2-3bin euro yeterli. Saat ucretleri degisiyor ama tahminim 5-10bin krone arasi kazanilir aylik

Unknown dedi ki...

Merhaba Ayşe hanım,
Ben ve erkek arkadaşım evlenmeye karar verdik yani evlenme teklifi etti :) yaklaşık 2,5 yıldır birlikteyiz. Ben Hilton otelinde resepsiyonisr olarak çalışıyorum. O Norveç vatandaşı ve tüm aile bireyleri ile tanıştım. Ama anladığım kadarıyla başvuruyu orada beklemek mümkün değil. Çünkü bir an önce birlikte yaşamaya başlamak istiyoruz. Bi gay bir çiftiz. Sizin bir öneriniz olur mu acaba?

Adsız dedi ki...

Merhabalar Ayşe Hanım Norveçte muhendislik maaşları ne kadar ornek endustri muhendisliği ileride orada calismayi dusunuyorum.

Unknown dedi ki...

Ayşe hanım öncelikle merhaba yazınızı okudum çok hoşuma gitti böyle bir yazıyı kaleme aldığınız ve bizi bilgilendirip hoş bir tebessüm ettirdiğiniz içinde teşekkürler :)

Sorum şu ki biz 3 mühendis arkadaş Norway a gelip hem çalışıp kendimize yeni bir yaşam zamanı ayırmak istiyoruz ama vize için araştırma yaptığımızda turistlik / ticari ve benzerleri için vize veriliyor . Eğer bize engin bilgilerinizden biraz aktarıp yardımcı olursanız çok seviniriz ... Bana yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi günler ...

iletişim : sametbasak61@gmail.com

Unknown dedi ki...

Ayşe hanım merhaba ben işimi buldum Norveç'te işyeri sahibi bana iş sözleşmesi göndericek fakat www.udi.no sitesindeki çalışma vizesi için hangi evrakları toparlamam lazım bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Adresim cematalay_@hotmail.com

Unknown dedi ki...

Meraba ayse Hnm bnde esimle nirkıkte bçnorvecte yasamak istiyrm anestezi teknıkeriym sizce ne yapmalıyım orada meslegımle ılgılı iş bulabılır mıyım

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşe Hanım Norveç de bir otobüs şoförü ortalama net maaşı nedir. Vergi maaştan otomatik devlet mi kesiyor yoksa herkes extradan kendi vergisini kendisi mi ödemek zorunda. çok teşekkür ediyorum iyi pazarlar

Unknown dedi ki...

Merhaba iyi akşamlar:) kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Ben diş hekimi olarak norveçte çalışmak yaşamak istiyorum acaba ne gibi prosedürler var? yani cok zorluyorlar mı bilginiz var mı:)

Aliye dedi ki...

Merhaba,
Bloğunuzu tesadüfen keşfettim. Lisans mezunu hemşireyim 14 yıldır yönetici olarak çalışıyorum hastanelerde. Ailem ile birlikte Norveç e göç etmeyi düşünüyoruz bu son olaylardan dolayı. Sağlık çalışanlarının iş bulma koşulları ile ilgili bilginiz var mı? Bu konuda detay alabileceğim yerler konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ben yüksek lisans için Bergen'de bir okula kabul edildim. Oturum izni için başvurdum. Norveç benden bir yıllık masrafım olacak (yaklaşık 104.000 NOK) parayı bir hesapta garanti olarak göstermemi istiyor. Ancak bu paranın benim adıma bir Norveç bankasında olması gerektiğini söylüyorlar.
Bu konuda bir bilginiz var mıdır acaba? Burdan oraya gelmeden nasıl bir Norveç bankasında hesap açabilirim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

gamze dedi ki...

Ayşe hanım merhaba ben tıp 3. Sınıf öğrencisiyim. Uzmanlık eğitimi için Norveç'e gitmek istiyorum duyduğum kadarıyla orada hem doktora ihtiyaç varmış hem de tr de olduğu gibi tus gibi bir sınavları yokmuş. En büyük sıkıntı Norveç' çe nasıl öğrenirim. Fonetik bir dil olduğunu duydum. Tr de kurs bile bulmak zor bu konuda tavsiyeniz var mı?

ayseql dedi ki...

Sevgili adaşım Merhaba 🙋
Eşim üroloji uzmanı ve türkiyede ki şartlardan dolayı yurt dışında iş imkanlarına bakarken buldum sizi, oraya uzman olarak gelebilmek mümkün müdür? Şartlar nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Adsız dedi ki...

Ayşe Hanım merhabalar;
Uzun süredir Norvec planları yaptığım için blogunuzdaki yazıları iyice okudum ve gerçekten pek çok insana yardımcı oluyorsunuz.
Ben Turkiyede üniversite öğrencisiyim. Fakat bir süreliğine Norvecte is bulmak ve çalışmak istiyorum. Tabii bunun oturma izninin bir yıllık periyotlarla yenilendiği sezonluk olmayan bir is arayışı olması gerekli.
Turkiyede lise dahil eğitim gördüğüm yıllar boyunca pek çok ışte çalıştım. Vasıfsız işler dahil herhangi bir adaptasyon, vs. sorunu cekecegimi sanmıyorum.
Acaba Norvecte is bulma ve çalışma konusunda bana bir yol göstermeniz mümkün müdür? Geri kalan vize, vs. prosedurleri sormuyorum dikkat ederseniz, niyetim epey ciddi...:)

Vaktiniz olursa ve bilgileriniz, imkanlariniz dahilinde dönüş yaparsanız çok sevinirim:

feyyazyukselci@gmail.com

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Norveç'e iş için gelme planlarım var. Aşağıdaki mail adresinden bana dönüş sağlarsanız sizden bazı konularda detay bilgi almak isterim.
Teşekkürler şimdiden.

yucelbabadag@gmail.com

Yorum Gönder