Havalar 7/31/2012 11:04:00 ÖÖ

Bu iki fotografi 2 gun ara ile cektik. Iste buranin havasi boyle degisken. Sabah guneslenirken aksam montunu giymek zorunda kalabilirsin. Bir ara kendini cennette sanarken, bir bulut gelip de gunesi perdelerse karabasanmi bu diye kacmak istersin.



16 yorum:

Colorful dedi ki...

Turkiye'den dondugumuz gun hava Izmir'de 40 derece gibiydi. Bergen'e geldik kapkara bulutlar ve 12 derece! Yasadigim ikilemin, "ne yaptik biz" lerin haddi hesabi yok :) Bergen sahane bir hosgeldin hazirlamis bize.Neyse simdi daha iyi. Ama alismak aliyor 1 hafta - 10 gun kadar.

Adsız dedi ki...

Ayşe hanım siz tam olarak ne iş yapıyorsunuz Oslo'da?

Ayse dedi ki...

Ben Norvecli mobil-tv yazilimlari ureten bir sirkette service manager olarak calisiyorum. Musterilerimiz Norvec disindan genelde o yuzden de is yerinde Ingilizce gecerli.

Adsız dedi ki...

Ayşe hanım merhaba benim yurt dışına çıkma niyetim var ve bir çok ülke bir çok engel koyuyor fakat norveçin çalışma izni için istediklerine baktığımda pek fazla bir şey yok en önemlisi iş sözleşmesi yapmam gerek burdan herhangi bir firmayla nasıl irtibata geçebilirim bilgi verirseniz çok sevinirim iyi günler...

Ayse dedi ki...

Merhaba, evet is sozlesmesi yapmaniz gerekiyor. Is ilanlarini www.finn.no adresinden bulabilirsiniz. Yada google translate'i kullanarak yada Ingilizce olarak ilgilendiginiz sektorlerde genel search yapip direkt kontakt kurabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim ayse hanım çok saolun

Adsız dedi ki...

Ayşe hanım merhaba,
ben oslo'da bir firma ile sözleşme imzaladım.15 ağustosta oslo'da olacağım kendime bir ev kiralamak için.Tavsiyelerinizi abaranli@yahoo.com e mail adresime atabilirmisiniz.Tanıdık hiç Türk yok oslo'da bir tek sizin bloğunuza denk geldim.Bana yazarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşe hanım;öncelikle bloğunuz çok güzel.Bizler okudukça oraları görüyor gibi oluyoruz.Benim de size sormak istediklerim var.Mailinizi ekliyorum.Elif

Ayse dedi ki...

Merhaba, sorularinizi burdan yazabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba,Norveç te belli bir asgari ücret var mı?Yok ise örneğin bir işçinin maaşıne kadar biliyor musunuz.İşçi maaşı ile kira ödenip çocuk okula gönderilebilinir mi?Ortaöğretimi bitiren bir çocuk oraya geldiğinde lise eğitimi nasıl olur?(bunu bilemeyebilirsiniz belki )Teşekkürler...

Ayse dedi ki...

Merhaba,
Asgari maas ile ilgili tam bir bilgi bulamadim. 20 yil hizmeti olan icin 323000NOK/ yil diye bir yerde okudum. Tam emin degilim ama yeni ise baslayanlar icin minimum 215000NOK/yil sanirim. Okul konusunu bir arkadasima sordum. Su an nasil bilmiyoruz ama eskiden ek Norvecce dersleri veriliyormus. Mesela bu arkadasim ilkokul 3. sinifi bitirip buraya geldiginde 3. sinifi tekrar okutmuslar ve ek norvecce dersleri vermisler.

Adsız dedi ki...

Öncelikle sağolun ilgilendiğiniz için.Verdiğiniz rakamlar doğru ise buraya göre çok iyi.Fakat Norveç teki geçim şartlarına göre nasıldır bilmem.Bir de çocukların adapte olma durumu var.Siz doğru bir zamanda gitmişsiniz çocuğunuz açısından.Ben de düşünüyorum ama hala kararsızım.Sizce 40 yaş geç mi?

Ayse dedi ki...

Acikcasi bu rakamlar Norvec icin cok da iyi degil cunku hem burasi cok pahali hem de bu rakamlar brut. Ama biraz zorlukta olsa bir sekilde gecinilir. Okulun da bedava oldugunu dusununce. Bence hicbir sey icin hicbir yas gec degil, yeterki kafaya koyun ve isteyin :)

Asli dedi ki...

Merhaba, tesadufen blogunuza rastladim ve cok yararli oldu . Bende is icin 1 yilligina Oslo'da yasamaya basladim:) henuz geleli 3-4 gun oldu kiralik ev aramaya basladim. Onerebileceginiz yerler ile ilgili irtibata gecmek isterim .

Ayse dedi ki...

Merhaba, su an nerde kaliyorsunuz? 1 yil icin oldugu icin oda kiralamanizi tavsiye ederim. Isinizin yerine, odeyebileceginiz rakama gore tavsiyelerim olabilir. Isterseniz bana direkt ayseince@gmail.com'dan yazin.

Fırat dedi ki...

Merhabalar ayşe hanim size bir sorum olacak türkiyede ilkokulu bitirip norveç te lise okuma şansım varmı yaşım 18 Teşekkürler

Yorum Gönder