Mesleginiz: Ev Hanimi 12/19/2010 07:56:00 ÖS

Ev hanimligi basli basina bir meslektir!

Gorev ve sorumluluklari arasinda cocuk bakmak, yemek yapmak, temizlik yapmak, bulasik yikamak, utu yapmak, alis-veris yapmak vardir. Ayrica gerektiginde priz tamir etme, ampul degistirme, esya monte etme, hatta araba yikama da sorumluluklarina eklenebilir.

Bu sorumluklarin yani sira prezentable olmali (kesinlikle cok onemli!!!), ulkesindeki ve dunyadaki kulturel ve sosyal gelismeleri takip etmeli, kitap okumali, kendini gelistirmeyi amac edinmeli ve hatta hobileri olmali (ornek; spor, orgu vs)

Analitik dusunce yapisina sahip olmali, hem bireysel hem de takim calismasina yatkin olmali! Insan iliskileri iyi olmali tabi ki, konu komsuyla, cocugu, kocasi, annesi, kaynanasi ile iyi gecinmeli.

Farkli ozellikler gerektirir ki herkes yapamaz! Ornegin, utu yapmakla yemek yapmak birbirinden cok farkli islerdir.

Multi tasking calisma yetenegine sahip olmali. Farkli isleri ayni anda yapabilmeli. Ornek; utu yaparken yemekte yapabilmeli, bunu yaparken ne utuledigini, ne de yemegi yakmali. Tabi bu isleri yaparken ayni zamanda alisveris listesini kafasindan yapabilmeli.

Eli cabuk olmali. Oyle yavas yavas yaparsa hicbir is bitmez!

Isin inceliklerini bilmeli. Ornek; yemegin tuzu fazla kacarsa ne yapilir? Dusa kabindeki sabun, su lekeleri nasil cikar? Bebegini bitmeyen bir hickirik tutarsa ne yapilir?...

Tecrube en buyuk value-add'dir! Annenin veya anneannenin yaninda staj yapmis olmak, hatta kucuk kardeslerine ablalik yapmis olmak cok ama cok onemlidir.

Ev hanimligini issiz diye nitelendirmek ve/veya kucuk gormek en buyuk ayiplardan biridir. Bu meslegi bu sekilde degerlendiren kisi en buyuk 7 gunahtan birini isler! Iste bu kadar...

1 yorum:

Elhan dedi ki...

http://tinyurl.com/icbosluk
from eL

Yorum Gönder